10 предимства на спането в бамбукова тъкан

бамбукът

10 предимства на спането в бамбукова тъкан

Бамбукът е може би една от най-подценяваните материи. И така, какво е бамбук? Бамбукът е многогодишен вид трева и е едно от най-бързо растящите растения в света. За да ви даде представа колко бързо расте бамбукът, растението може да изстреля достатъчно близо до 120 см или повече на ден и да достигне зрялост за около 4 години. Има над 1000 вида бамбук, които растат по целия свят. Повечето от бамбука, използван в търговията с текстил, идва от Китай. Бамбукът е плодовита и устойчива материя, която не се нуждае от торове за стимулиране на растежа или пестициди, тъй като бамбукът е естествено устойчив на вредители.

Нека изброим някои от здравословните възможности, които бамбукът предоставя на нашата планета:

 • Изисква само естествени валежи, за да расте, не е необходимо напояване
 • Не са нужни пестициди, хербициди, тор и други
 • Бамбукът абсорбира въглероден диоксид и отделя 30% повече кислород от дърветата
 • Подобрява качеството на почвата и предотвратява ерозията на почвата
 • Бамбукът е най-бързо растящото растение на земята. Расте естествено, без нужда от селскостопански грижи

Когато повечето хора отиват да си купят чаршафи или пижами, те търсят традиционния памук. Така че нека сравним бамбука с памука. Памукът е много чувствителна материя. Всеки килограм производство на памучен мъх изисква 10 000-17 000 литра вода. За да поставите това в перспектива, помислете: за производството на единична памучна тениска може да се използват до 2700 литра вода в процеса на отглеждане. Производството на памук представлява 2,4% от общата обработваема земя, но представлява 11% от световната употреба.

Предимствата на бамбуковите спални дрехи

Когато става въпрос за дрехи за сън, бамбукът е най-добрата материя по редица причини. Ето десет:

 • Мек: Няма съмнение: бамбуковата тъкан е една от най-меките наоколо.
 • Антибактериален: Бамбуковата тъкан е естествено антибактериална. 
 • Хипоалергенни: Бамбуковите спални дрехи са фантастичен вариант за тези, които имат чувствителна кожа или се борят с алергии. 
 • Дишащи: Бамбукът е една от най-дишащите материи на пазара. 
 • Силен адсорбент: Бамбукът също е изключително абсорбиращ, но вместо да попива потта и да я задържа, материята извлича влагата.
 • Екологичен: Знаете ли, че бамбукът е възобновяем ресурс?
 • Издръжлив: Бамбуковата тъкан е невероятно здрава и издръжлива.
 • Устойчив на миризма: Тъй като бамбукът е толкова абсорбиращ, той е в състояние ефективно да отвежда влагата.
 • Лесен за пране/антистатичен и изисква малко или никакво гладене
 • 100% биоразградим: Това дава на съвестните потребители истинско спокойствие.

Изработка на бамбукови влакна

Процесът по производство включва използване на аминооксиди (слаби алкални вещества), които помагат за разграждането на структурата на бамбуковата целулоза. Използването на водороден пероксид като стабилизатор заедно с разтвор на вода и етанол във втвърдяваща се вана води до втвърдяване на вискозния бамбуков разтвор в нишки от бамбукови влакна. Регенерираните бамбукови влакна се предят в прежда за тъкане в бамбукова тъкан. Днес този процес е устойчива обща практика сред отговорните фабрики, ангажирани с намаляване на емисиите и рециклиране на отпадъци.

Как да се грижим за вашите бамбукови спални дрехи

Бамбукът е много лесен за грижа и с лесни инструкции за грижа и пране, вашето спално облекло ще продължи да изглежда страхотно за години напред. Перете в студен или топъл цикъл на пране, като дрехата ви за сън е обърната наопаки. 

Как да включите бамбука в рутината си преди лягане:

 • Бамбуков матрак: Бамбуковите матраци са известни със своята мека, плюшена текстура. Това е така, защото са направени от бамбукова тъкан и мемори пяна. Тези матраци могат да ви помогнат да се охладите през нощта, като същевременно предпазват от алергии.
 • Бамбуково спално бельо: Бамбуковото спално бельо е едни от най-меките, които ще намерите. Подобно на бамбуковите матраци, спалното бельо от тази революционна материя е хладно, меко, хипоалергично и антибактериално. Освен това не се оцветява и не се набръчква лесно, което може да поддържа леглото ви хубаво и чисто за дълги периоди от време.
 • Бамбуково облекло за сън : Въпреки че има много начини да спите с бамбукова тъкан, най-лесният начин е да носите бамбукова пижама или комплекти за нощница. 

Разгледайте нашето страхотно предложение Възглавница Бамбо с пълнеж мемори пяна. Отвън възглавницата е с калъфка, с плат от бамбук, която може да се пере при ниска температура и програма за деликатни тъкани.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ОСТАНАЛИТЕ НИ ПРОДУКТИ:

Полезно ли беше това за вас?

Сподели тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *